A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

Levert av Smeltedigelen

Historiske hovedsteder
En kulturell og historisk reise i Iran
1/14
Dag 1: Avreise fra Oslo med ankomst Teheran

Vår guide ønsker oss velkommen på flyplassen i Teheran, og blir med oss til hotellet for innsjekking.

Dag 2: Halvdagstur i Teheran

Etter en litt sen frokost besøker vi det imponerende Archeological Section of National Museum med artifacter og gjenstander fra forhistorien til islamsk tid. Neste stopp er Abgine Museum (Glass og keramikkmuseum) som er en sann tidsreise med keramikk fra ulike perioder av Iran's historie.

Dagen avsluttes med middag på hotellet.

Dag 3: Dagstur i Teheran

Vår andre dag i Teheran besøker vi byens eneste verdensarv sted, Golestan Palace, samt det spennende museet Crown Jewels and Carpet. Golestan Palace fra det 16. århundre er en av de eldste og mest kjente historiske palasser i Teheran. Her finnes uvurderlige juveler og unike tepper som viser oss de persiske kongefamilienes overdådige luksus og persernes håndverkskunst.

Dag 4: Til Hamadan

Etter frokost, kjører vi til Hamadan, som er den gamle hovedstaden til Median-dynastiet fra det 7. århundre f.Kr. Om ettermiddagen etter innsjekking på hotellet, besøker vi de utgravde restene etter oltidsbyen Ecbatana, Alavian Tomb Tower og Tomb of Avicenna, forfatteren av "Canon of Medicine" som regnes som den mest berømte boken i medisin verden, så vel som 2500 år gamle inskripsjoner av Ganjnameh. 

Dag 5: Til Kermanshah via Bisotoun

Vi forlater Hamadan og kjører mot Kermanshah, en stor kurdisk by. Underveis besøker vi Anahita Temple i byen Kangavar. Vi kjører videre for å besøke Bisotun og Taq-e Bostan. Bisotun, som er på UNESCOs verdensarvliste, er en svært viktig historisk relieff og inskripsjon som viser og gjenforteller hvordan Dareios den store (526 f.Kr.) knuste sine fiender.

Dag 6: Til Ahvaz, og Falak-Ol-Aflak Castle

Denne morgenen kjører vi til byen Ahvaz over Zagros-fjellene ned til lavlandet i Khuzestan-provinsen, sivilisasjonens vugge i Iran, elamittenes oldtidsrike (2800-500 f.Kr.). Underveis til Ahvaz, den nåværende hovedstaden i Khuzestan, stopper vi for å besøke Falak-ol-Aflak Castle, et gigantisk byggverk oppført av sasanide-dynastiet i byen Khoramabad i Lorestan-provinsen. Videre fortsetter vi gjennom Pol Dokhtar hvor vi skal besøke broen med samme navn, fra det tredje århundre. Deretter kjører vi videre til Ahvaz, og sjekker inn på hotellet.

Dag 7: Besøk til Choqa Zanbil og Susa's ruiner

I dag blir det arkeologisk utflukt. Først besøker vi Haft Tepe, som er de utgravde restene etter elamittenes by. Så tar vi turen til utgravingene av , hovedstaden i Elamite, som er på UNESCOs, hovedstaden i Elamite, som er på UNESCOs verdensarvliste. Choqa Zanbil ligger nær Susa som er kronjuvelen i regionen, et stort tempel over 3000 år gammelt og også er på UNESCOs verdensarvliste. På vei tilbake til Ahvaz passerer vi Shushtar som har et fantastisk hydraulisk system, bygget tilbake i Sasanid perioden. Dette er også på UNESCOs verdensarvliste. 

Dag 8: Til Shiraz via Bishapur og Tang-e ChoganShushtar

Etter frokost kjører vi til Shiraz, som er Persia's stolthet, og hovedstaden i Zand dynastiet. Turen fra Ahvaz til Shiraz er lang, men vel verdt. Vi har to stopp på vei til Shiraz. Utgravingene av gamlebyen Bishapur og relieffer av Tang-e Chogan (som betyr The Valley of Polo hvor Sasanid-kongene spilte polo) og Taq-e Bostan som en i likhet med Kermanshah kan se de utskårne bildene av Sasanid kongene.

Dag 9: Dagstur i Shiraz

I dag får vi oppleve høydepunktene i Shiraz som spenner fra fargerike moskeer til vakre hager og  mausoleer. Den imponerende moskeen  Nasir al-Mulk, og Arg-e Karim Khan, en borg fra 18. hundretallet. Pars Museum, gravstedet til Karim Khan Zand, grunnleggeren av Zand-dynastiet. Vakil Complex med sine basarer, moskér og tyrkiske bad. Eram Garden, en imponerende persisk hage som står på  UNESCOs verdensarvliste, og gravene til de to største persiske dikterne Sa'di og Hafez.

Dag 10: Til Isfahan via Persepolise, Pasargadae og Naqsh-e Rostam

Vi kjører videre til Isfahan, men før vi ankommer byen har vi to attraksjoner i Iranand, begge er på UNESCO's verdensarvliste. Utgravingene av den antikke hovedstaden Persepolis, Achaemenid-imperiet og deres seremonielle hovedstad, samt Pasargadae, den første persiske hovedstaden hvor Kyros den store, grunnleggeren av Achaemenid-imperiet er gravlagt. Naqsh-e Rostam, hvor gravene til fire Achaemenid-keisere er hogget inn i fjellet og Naqsh-e Rajab skulptur-relief fra Sasanid-perioden er to andre severdigheter på turen.

Dag 11: Heldagstur i Naqah-e Jahan Square i Isfahan

Nå er vi i den gamle hovedstaden Safavid hvor det tredje store persiske riket oppnådde sin berømmelse i det 17. århundre. Vår første dag i Isfahan blir i sin helhet brukt på Naqsh-e Jahan-Square,, som står på UNESCOs verdensarvliste. Den grenser på tre sider til de imponerende moskeene Abbasi og Sheikh Lotfolla, og den vakre palasspaviljongen Ali Qapu. Disse monumentale bygningene er knyttet sammen av en serie med to-etasjers arkader kalt Qeysarieh Bazaar, hvor vi kan finne de beste lokale håndverksproduktene. Noen få minutter til venstre for plassen kan vi besøke Chehel Sotoun Palace, som også er på UNESCOs verdensarvliste. Her er alt av kunst, arkitektur, luksus, handel og sosialt liv samlet.

Dag 12: Heldagstur i Isfahan

Etter frokost går vi for å se Vank Cathedral i det armenske kvarteret. Armenerne bygde katedralen på 1700-tallet og dekorerte den med fantastiske fresker og donerte verdifulle gjenstander som i dag er utstilt i katedralens museum. Vi skal også besøke en flott moskee fra det 12. århundre, Jame Mosque i Isfahan. Den er på UNESCOs verdensarv- liste og forteller oss mye om utviklingen av moskeenes byggekonstruksjoner. På kvelden kan vi oppleve det sosiale livet i Isfahan, mens vi spaserer over og langs de historiske broene Si-o Se Pol og Khaju.

Dag 13: Tilbake til Teheran via Abyaneh og Kashan

I dag avslutter vi vår reise gjennom Irans historiske hovedsteder. For å komme tilbake til Teheran, passerer vi gjennom landsbyen Abyaneh, en gammel landsby med unik kultur, og deretter Kashan, en vakker oase midt i ørkenen. Her besøker vi de to gamle husene til Tabatabai og Broujerdi, Sialk Tepe som er et arkeologisk utgravingsted ved en 5000 år gammel pyramide, og Fin Garden, som nok en gang står på UNESCOs verdensarvliste. Siste stopp er Imam Khomeini Mausoleum i nærheten av Teheran. Vi sjekker inn på Ibis hotell nær flyplassen og overnatter der den siste natten før hjemreisen.

Dag 14: Tidlig avreise fra flyplassen i Teheran.
Pris på forespørsel
Turen kan settes opp på forespørsel fra gruppe.
Vi  utforsker persisk historie og kultur ved å besøke de historiske hovedstedene. En lærerik reise med fantastiske historier og imponerende monumenter.
  • Teheran, den nåværende hovedstaden i Iran
  •  Ecbatana, antikke hovedstad i Media
  •  Susa hovedstaden i Elamites, den eldste hovedstaden i Iran
  •   Shiraz, hovedstaden i Zand-dynastiet
  •   Persepolis og Pasargadae, hovedstedene i Achaemenid riket
Vi kommer til å inkludere følgende i prisen hvis ikke annet avtales:
Visa med hele søknadsprosessen
All transport som inkluderer transport til / fra hotellet i førsteklasses busser.
Norsktalende reiseleder som også snakker Farsi.
Tur guide på Engelsk.
Alle inngangsbilletter, sightseeing, tillatelser, utflukter og aktiviteter som er beskrevet i reiseplanen
Overnatting i delt dobbeltrom på 4  stjerners hotell
Full pensjon (frokost, lunsj og middag) Forfriskninger og drikkevann på dagsturene.
Følgende kommer ikke til å bli inkludert, hvis det ikke spesifikt avtales at dette skal tas med i prisen.
Tips for guide og / eller sjåfør (ca. 400 nok)
Inngangsbilletter til severdigheter som ikke er inkludert i reisen
Reiseforsikring
Eventuelle ekstra arrangementer
Tilslutning Oslo Lufthavn
Minste størrelse på gruppe er 10 personer.
Oppsatte hotell kan bli erstattet med tilsvarende.
Offentlige kontorer, administrasjon, postkontor og banker er generelt åpent fra 7: 30-12: 00 og gjenåpne etter en lunsjpause til 16.00. Torsdager er arbeidstiden til 12.00.
Fredag er helg i Iran, og da er de fleste butikker stengt.
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon