Holland
Holland et rikt land på opplevelser
1/4

Pris på forespørsel

    8

   dager

Dag 1:  Til Jylland, 260 km

Med start på formiddagen går turen til Kristiansand og videre til Hirtshals med avgang l.16:30. Underveis blir det middag i buffet restauranten, drikke inkludert. Etter ankomst Hirtshals kjører vi til vårt hotell for overnatting.


Dag 2: Til Bremen, 470 km


Etter frokost kjører vi mot Tyskland. Vi tar en stopp rundt Vejle og fortsetter til grensen hvor det blir anledning til litt handel. Etter dette returnerer vi til Danmark for lunsj på Bov Kro like ved grensen. Her blir det et ekte dansk «Ta-Selv-Bord» med varmt og kaldt.
Etter lunsjen går det strake veien mot Bremen og vårt hotell sentralt i Bremen. Før kveldens middag som vi inntar i Ratskeller blir det tid til en liten spasertur rundt Rådhusplassen med bl.a. Rolandstatuen og Die Bremen Stadtmusikanten.
Etter middagen blir det anledning til å være med på en liten tur til Bremens romantiske gamleby, «Die».


Dag 3:  Til Amsterdam, 400 km


Etter frokost går turen til Papenburg og Meyer-verftet som er kjent for å bygge cruiseskip. Vi får en guidet omvisning som begynner med et overblikk over bedriftens 200 års historie. Deretter spennende innblikk i det moderne skipsbygging gjennom korte filmer, en mønsterlugar, fotos fra innsiden av skipene og ikke minst innblikk i de computerstyrte konstruksjonsmetodene. Og sist men ikke minst får vi høre om hvordan skipene blir sjøsatt og fraktet ut til havet på elven Ems. Etter lunsj fortsetter turen mot Nederland. Vi kjører over Afsluitdijk, en 32 km lang demning som skiller Nordsjøen fra Ijsselmeer. Så går turen til vårt hotell i eller i nærheten av Amsterdam. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: I Amsterdam

Med lokal skandinavisktalende guide starter vi dagen med en sightseeing gjennom de sentrale delene av byen, av en kanaltur hvor vi får se byen fra «sjøsiden». Vi spiser lunsj om bord. Så går turen til Keukenhof eller «kjøkkenhagen». Her er avsatt rikelig tid til å gå rundt parken. I tillegg til at det er en tulipanpark som er åpen en kort periode på våren, har de noen flotte drivhus med orkidéer.

Dag 5: Volendam, Den Haag og Delft

Vi starter dagen med å dra til den pittoreske byen Volendam, en sjarmerende fiskerlandsby. Vi får tid til å rusle rundt i byen før vi fortsetter til en lokal oste- og treskofabrikk.

Deretter til Den Haag og Madurodam som lenge har vært attraktive reisemål i Nederland. Vi benytter deler av ettermiddagen i denne kjente miniatyrbyen før vi fortsetter til Delft hvor vi besøker Royal Delft Porselensfabrikk. Retur til hotellet for felles middag.

Dag 6: Til Bückeburg

Vi må si adjø til Nederland og begir oss på veg hjemover. Vi skal til Minden, kjent for sitt vannkryss mellom Elben og Mittellandskanal. Og det er nettopp dette vi skal få oppleve. Ved den store sjaktslusen går vi om bord i en av elvebåtene som skal ta oss med til Porta Westfalica, en vel 2 timers tur på elv og kanal. Underveis blir vi servert dagens lunsj. I Porta Westfalica står bussen og venter og så går turen til vårt overnattingssted, Bückeburg hvor vi i skal bo midt i sentrum på Hotel Ambiente.

Dag 7: Til Fredricia, 460 km

Etter frokost fortsetter vi nordover. Vi følger Autobahn og legger inn gode pauser underveis. Nord for Hamburg blir det lunsjpause og vi tar som vanlig en handlestopp ved grensen. Vårt mål for dagen er det hyggelige KRYB-I-LY ved Fredricia. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Hjem

Vi skal hjem til Norge med hurtigbåten kl. 12:15 fra Hirtshals. Som for nedturen har vi reserverte plasser i buffetrestauranten og nyter turens siste måltid underveis. Vi ankommer Kristiansand kl. 15:30 og noen timer senere er vi hjemme.

Turforslag fra tidligere tur
Info

A-Reiser har lang erfaring med å arrangere gruppeturer for små og store grupper. Enten det er grupper med spesielle interesser som f.eks. hagelag o.l. - pensjonist turer - bedriftsturer - kor/korps - eller andre grupper, vil vi sammen finne det opplegget som passer dere best.

Holland er et land rikt på opplevelser. Amsterdam med sine kanaler, fiskerlandsbyen Volendam, blomsterparken Keukenhof, oste– og treskoproduksjon, Maurodam med sin miniatyrby, Royal Delft Porselensfabrikk. Listen er lang. På veien får vi også med oss Bremen, en gammel Hansa by. For at du skal få mest mulig utbytte av turen har vi inkludert det meste og nedenfor kan du lese mer om opplevelsene dag for dag.

Følgende er inkludert:

All busstransport i.h.h.t.
program.

x overnattinger i dobbeltrom.

x frokoster, x lunsjer, x middager.

Inngang til ...

BESTILLING AV GRUPPETURER

Gruppeturer kan med fordel bestilles minst 6 måneder før avreise. Skulle det vise seg at det blir for få påmeldte kan turen fritt avbestilles inntil 2 måneder før avreise.