A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

Levert av Smeltedigelen

1/4
Inkludert:
Visa med hele søknadsprosessen
All transport som inkluderer transport til / fra hotellet i førsteklasses busser.
Norsktalende reiseleder som også snakker Farsi.
Tur guide på Engelsk.
Alle inngangsbilletter, sightseeing, tillatelser, utflukter og aktiviteter som er beskrevet i reiseplanen
Overnatting i delt dobbeltrom på 4  stjerners hotell
Halv pensjon (frokost og middag) Forfriskninger og drikkevann på dagsturene.
Ikke Inkludert:
Tips for guide og / eller sjåfør (ca. 400 nok)
Inngangsbilletter til severdigheter som ikke er  inkludert i reisen
Reiseforsikring
Eventuelle ekstra arrangementer
Tilslutning Oslo Lufthavn
Lunsj
Tillegg for enkeltrom: Kr. 3.600,-
Reisen er basert på min. 20 reisende, ved mindre påmeldte kan hele reisen bli kanselert.
Oppsatte hotell kan bli erstattet med tilsvarende.
Ved forespørsel kan reiseruten endres (forlenges eller forkortes) for grupper over 20.
Statens kontorer, administrasjon, postkontor og banker er generelt åpent fra 7: 30-12: 00 og gjenåpne etter en lunsjpause til 16.00. Torsdager er arbeidstiden til 12.00.
Fredag er helg i Iran, og da er de fleste butikker stengt.
Dag 1: Avreise fra Oslo med ankomst Teheran
Vår guide ønsker oss velkommen på flyplassen i Teheran, og blir med oss til hotellet for innsjekking.
Dag 2: Halvdagstur i Teheran og avreise til Shiraz
Etter frokost er vi klar for en bytur i Teheran. Her besøker vi blandt annet det imponerende Archeological Section of National Museum med en flott samling av forhistoriske og gamle keramikk gjenstander som dateres tilbake til 6-7 årtusen . Golestan Palace fra det 16. århundre er en av de eldste og mest kjente historiske palasser i Teheran. Her finnes uvurderlige juveler og unike tepper som viser oss de persiske kongefamilienes overdådige luksus og persernes håndverkskunst. Etterpå drar vi for å besøke Milad Tower, med en liten avstikker til en av byens mange bazarer. Ettermiddag reiser vi til flyplassen og tar kvelds flighten til Shiraz. (ca. 1t 40 min)
Dag 3: Heldagstur i Shiraz
I dag etter frokost skal vi tilbringe hele dagen i Shiraz. Vi starter med den berømte persiske hagen Eram Garden, som er på  UNESCOs verdensarvliste. Så drar vi til graven til Hafez. Khwāja Shams-ud-Din Muhammed, kjent under pseudonymet Hafez, var en persisk dikter som "hyllet gleden med kjærlighet og vin, men også målrettet religiøst hykleri. Nasir-ol-Molk moskeen som er en av de mest fotogene moskeer i verden. Den er navngitt i populærkulturen som den rosa moskeen, på grunn av det betydelige antall rosa fliser, og for sitt interiør som ble bygget under Qajar æraen. Deretter besøker vi Vakil Bazaar, som er den viktigste basaren i Shiraz, og som ligger i det historiske sentrum av byen. Det er antatt at markedet  opprinnelig ble etablert i det 11. århundre e.Kr. Til slutt tar vi en titt på helligdommen av Shah cheragh.
Dag 4: Fra Shiraz til Yazd via Persepolis og Pasargadae
Etter frokost, kjører vi til Yazd hvor vi underveis besøker Persepolis som står på UNESCO's verdensrvliste. Den seremonielle hovedstaden til de Achaemenidiske konger med gjenstander av Darius de Greates palasser, Xerxes og Artaxerxes. Her er bl.a.dens berømte bas-reliefs, som skildrer kongers og hoffets gaver til det persiske rike. Vi besøker også Naghsh-e-Rostam for å se Ka'be-Zardosht og de kongelige Achaemeneid gravplassene. Pasargadae, hovedstaden i Achaemenid riket under Cyrus den Store blir siste stopp, som også er på UNESCO's verdensarvliste.
Dag 5: Fra Yazd til Isfahan
I dag vil vi utforske Yazd "Byen av vindfangere". Vi starter med hovedtemplet for ild, som er stedet for tilbedelse for Zoroastrierne.  Ild sammen med rent vann er utgangspunkt for rituell renhet. Ren, hvit aske for renselseseremoniene regnes som grunnlaget for det rituelle livet, som i det vesentlige er ritualene som er egnet til å forestille en brann. For templet er ilden det som brenneren opp til en ny høytidelighet. The Tower of Silence er en sirkulær bygning som ble bygget av Zoroastriere for ekskarnasjon - det vil si at døde kropper blir utsatt for åtsels fugler. Jamme (fredag moskeen)er et fint eksempel på Azari-stilen på persisk arkitektur. Den er kronet av et par minareter, er den høyeste i Iran, og portalens fasade er dekorert fra topp til bunn med blendende blå fliser. Når vi kommer til Isfahan,  besøker vi de ikoniske broene Khajou & Sio-se-pol som er opplyst om natten, og tar en spaserturt langs elva.
Dag 6: Hele dagen i Isfahan
Denne morgenen utforsker vi skattene i Isfahan. I det 16. århundre blomstret Isfahan på grunn av "Shah Abbas den store» og handels dyktigheten til de Armenske bosetterne. I Safavid kilder også referert til som Nesf-e-Jahan (Half of the World. Neste er en av verdens flotteste torg, Maidan-e-Naghsh-e-Jahan, med flere områder. Ali-Qapu Palace med sine fortryllende musikk rom og egen balkong med utsikt over Maidan, hvor Safavid kongene så på polo kamper. Neste besøk er til to av den islamske verdens største moskeer. Sheikh Lotfollah moskeen, det arkitektoniske mesterstykke av Safavide iransk arkitektur, og Imam moskeen som er et utmerket eksempel på islamsk tids arkitektur. Så fortsetter vi til den persiske hagen  Chehel Sotun Palace som er på Unesco's verdensarvliste, og bygget av Shah Abbas II i det 17. århundre.  Med sine tjue tresøyler reflektert i overflaten av bassenget gir dette opphav til navnet "The Palace of Forty Columns". vi besøker også Qeisarieh Bazaar (Grand Bazaar of Isfahan) med hundrevis av butikker med kunst og håndverk som Isfahan er verdenskjent for.
Dag 7: Fra Isfahan til Teheran via Kashan
Vi starter dagen i  den historiske armenske bydelen Jolfa i Isfahan hvor vi besøker Vank Cathedral med sine vakre fresker. senere besøke den praktfulle Jameh moskeen i Isfahan (UNESCO), med den berømte Uljaitu Mihrab av Il-Khanid periode. The Friday Mosque regnes som et museum for tusen år med persisk religiøs arkitektur, og er virkelig en av verdens største moskeer. Neste stopp er den vakre Fin Gardens som er på UNESCOs verdensarvliste. Vekstene her ble først plantet under Safavid perioden, og holdt i live med vann fra den nærliggende Sulaimanieh kilden. Denne hagen ble utvidet i løpet av  Zand og Qajar monarkiene med mange paviljonger. Den inneholder Kashan's Fin Hammam, hvor Amir Kabir, daværende eksil Qajari kansler, ble myrdet av en snikmorder som var sendt av kong Nasereddin Shah i 1852. Så drar vi til Tabatabaee huset, som er et fint eksempel på en 19. århundre kjøpmannsbolig med vakker stukkatur kuppel og innlagt speil arbeid. Her er også noen av de beste eksemplene på eksisterende “badgirs” (windcatchers). Videre til Borujerdi huset, som inneholder en rektangulær vakker gårdsplass, nydelige malerier av den kongelige maleren Sani ol molk, og tre 40 meter høye vindtårn som hjelper til med å kjøle ned huset. Deretter kjører vi direkte til flyplassen i Teheran.
Dag 8: Tilbake til Norge
 
Flyavgang tilbake til Norge.
Pris fra
21.750
Opplev Iran's mange kulturskatter
Iran Golden Desert
06.04.18 - 13.04.18
26.10.18 - 02.11.18
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon