Irland og Dublin
7 eller 8 dagers rundtur
1/5

Pris på forespørsel

  7-8

   dager

Dag 1

Avreise fra Norge om formiddagen. Ankomst Dublin rundt lunsjtider. Buss står klar på flyplassen for å kjøre oss til vestkysten. Først til Limerick, så videre til Adare, en liten vakker landsby i Irland, før vi til slutt ender opp i Killarney hvor vi skal bo i 3 netter. Lunsj underveis.

Dag 2

Etter «Full irish breakfast» starter dagens utflukt til «Ring of Kerry». Vi vil oppleve et fantastisk landskap, ofte betegnet som noe av det mest storslagne i Irland. VI kjører gjennom små byer og landsbyer som Killorglin, Cahiriciveen, Waterville, Sneem and til slutt Molls Gap i hjertet av de sorte fjellene. Vi spiser selvsagt lunsj underveis. På vei tilbake stopper vi også ved Muckross House – et flott herskapshus omgitt av en stor park. Vi spiser middag på hotellet om kvelden.

Dag 3

I dag blir det rundtur på Dingle halvøya med navn etter byen Dingle. Flott natur med kombinasjon av spektakulære fjellformasjoner kombinert med kystlandskap og gamle bosettinger. Vi besøker Blasket Island senteret hvor vi får presentert historien om livet på en liten øygruppe utfor Dinglehalvøya. Lunsj er selvsagt inkludert under rundturen. Kveldens middag blir på Kate Kearneys, hvor vi også får oppleve irsk musikk og dans.

Dag 4

Da er oppholdet i vest over, og vi setter kursen østover. Vi kjører en sørlig rute og legger kursen innom Waterford og krystallfabrikken, med flotte utstillinger og mulighet for å kjøpe med seg. Det er over 350.000 som besøker dette stedet hvert år. Så går turen videre til Dublin og vårt hotell, meget sentralt i byen. Vi spiser middag på hotellet i kveld.

Dag 5

I dag skal vi bli kjent med Dublin. Vi får med oss en skandinavisk talende guide som vil vise oss byen. Vi har lagt inn besøk på Trinity College hvor vi vil få se «The book of Kells» eller kelternes bok. Dette er et håndskrevet eksemplar skrevet på kalveskinn av Det nye testament. Det var munker som i sin tid satt og skrev dette. Neste stopp er Guinness Storehouse. Vi spiser også i kveld middag på hotellet.

Dag 6

I dag skal vi til Irlands hage. Vi kommer til å kjøre gjennom den pittoreske landsbyen Enniskerry. Første stopp er Powerscourt Gardens. Her finner vi en nydelig anlagt hage, med terrasser, fontener og Sukkerbrød fjellene i bakgrunnen. Dette regnes som en av de flotteste hagene i Irland.Så går turen videre til Glendalough, en vakker dal med to innsjøer og en imponerende samling av klosterruiner fra middelalderen. Turen videre går innom byene Laragh/Clara, Rathdrum, Roundwood og Avoca, hvor vi finner det eldste veveriet i Irland – Avoca Handweavers. Her skal vi selvsagt innom. Lunsj underveis.

Dag 7

I dag tar vi turen på nordover fra Dublin, til byen Malahide og Malahide slottet, et privat hjem i nærmere 800 år. Her bodde Talbot familien frem til 1973, da den siste Lord Talbot døde.

Huset er møblert med datidens møbler samt en imponerende samling av irske portrettbilder. Etter lunsj går turen tilbake til Dublin og ettermiddagen er til fri disposisjon.I kveld blir det middag på «The Merry Ploughboys». Først et godt måltid etterfulgt av en forrykende forestilling med irsk sang og dans, ikke minst forrykende Riverdance.

Dag 8

I dag er hjemreisedag. Litt avhengig av flyavgang kan det bli litt tid til en siste tur på byen. På avtalt tidspunkt kjører bussen fra hotellet til flyplassen og turen videre hjem.

Turforslag fra tidligere tur

A-Reiser AS har lang erfaring med å arrangere gruppeturer for små og store grupper.

Dette turforslaget er beregnet på grupper. En gruppe må bestå av minst 10 personer, gjerne flere. Turen vil derfor bli satt opp på forespørsel fra en gruppe.

Hvis dere er en gruppe som ønsker å gjennomføre turen, men sliter med å få tilstrekkelig antall deltakere, ta likevel kontakt. Hvis dere kunne tenke dere å reise sammen med andre, vil vi da kunne legge den ut med mulighet for påmelding fra andre, i tillegg til dere som i utgangspunktet ønsket å dra på turen.

Denne turen er basert på fly til Dublin og buss rundt i Irland.Turen kan følgelig legges opp med utreise fra de fleste av landets flyplasser.

Gruppeturer bør helst bestilles minst 6 måneder før avreise. Det kan også komme spesielle vilkår fra flyselskapet som gjør at vi trenger lang påmelding, hvis en ikke har alle gjestene klar.