top of page
Krakow
Langweekend i Krakow

Pris på forespørsel

     4

   dager

Kraków er en av de største og eldste byer i Polen. Den har status som distriktsnivåby, og er hovedstad i regionen Lille-Polen og det lillepolske voivodskap. Kraków ligger ved elva Wisla, og er, siden andre halvdel av 2007, Polens nest største by med 750.000 innbyggere. Kraków har tradisjonelt vært et av Polens ledende sentre for vitenskap, kultur og kunst, og var landets hovedstad fra middelalderen frem til 1609, da hovedstaden ble flyttet til Warszawa.

Byen regnes som en av Europas vakreste byer, og er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen regnes som Polens kulturhovedstad og trekker til seg 7 mill. turister årlig.

Velkommen til nye og spennende opplevelser.

Dag 1

Fly fra Norge til Krakow eller Katowice på angitt tidspunkt. På ankomstflyplassen vil det stå en buss klar til å kjøre gruppen til hotellet. Resten av dagen til fri benyttelse, hvis ikke annet er avtalt.

Dag 2

I dag skal vi besøke konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau. Navnet Auschwitz er det tyske navnet på Oświęcim,  en by 50 km. vest for Kraków. Her ble leirene, ja det er flere leirer, anlagt. 

Navnet er tett knyttet til konsentrasjons- og tilintetgjørelsesleiren Auschwitz, den største tyske, nasjonalsosialistiske utryddelsesleir under andre verdenskrig og selve symbolet for nasjonalsosialistenes holocaust. Auschwitz brukes ofte som samlebetegnelse for:
Auschwitz I, den opprinnelige hovedleiren. Auschwitz II -Birkenau, som også fungerte som utryddelsesleir. Auschwitz III -Monowitz («Bunaleiren»), som var en arbeidsleir der det ble lagd syntetisk gummi. I tillegg 30 mindre anlegg i området. De enorme anleggene som til sammen utgjorde Auschwitz-leirene, hadde to ulike funksjoner. Størstedelen var en rekke tvangsarbeidsleire, mens Birkenau-leiren i tillegg inneholdt et stort anlegg for massedrap. Auschwitz ble styrt av SS. Det blir guidet omvisning både i Auschwitz og Birkenau. 

Etter besøker i Auschwitz går turen tilbake til Kraków, hvor resten av dagen er til fri benyttelse, hvis ikke annet er avtalt.

Dag 3

Formiddagen benyttes til å besøke de berømte saltgruvene som ligger i byen Wieliczka, utenfor Kraków. Saltgruven Wieliczka er en av verdens mest kjente saltgruver og ble i 1978 en del av UNESCO’s kulturarv. Noen kaller gruvene et av verdens uskrevne underverker.
Saltgruvenes historie strekker seg tilbake til middelalderen og Wielizka har vært i kontinuerlig drift nesten frem til dags dato.
Saltgruven teller 9 nivåer, helt ned til 327 meter under jorden. Over 300 km., hvor 4 km. er tilgjengelige for publikum. I gruvene finnes det 2040 underjordiske kamre, utallige altere, kapeller, skulpturer og relieffer, alt hugget ut i salt. Hovedattraksjonen er kanskje den rikt utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell», uthogd i salt og verdens største underjordiske helligdom med plass til 500 troende. I gruvene finnes også en rekke innsjøer og verdens dypest plasserte kurbad. Etter besøket i gruvene går turen tilbake til Kraków hvor ettermiddagen er til fri benyttelse.

Dag 4

I dag er det hjemreise. Avreisetid avhenger av flyavgang og hvilken flyplass som benyttes.

Turforslag fra tidligere tur

A-Reiser AS har lang erfaring med å arrangere gruppeturer for små og store grupper. Dette turforslaget er beregnet på grupper. En gruppe må bestå av minst 10 personer, gjerne flere.

Turen vil derfor bli satt opp på forespørsel fra en gruppe.

Hvis dere er en gruppe som ønsker å gjennomføre turen, men sliter med å få tilstrekkelig antall deltakere, ta likevel kontakt. Hvis dere kunne tenke dere å reise sammen med andre, vil vi da kunne legge den ut med mulighet for påmelding fra andre, i tillegg til dere som i utgangspunktet ønsket å dra på turen.

Denne turen er basert på fly til Krakow og buss lokalt. Turen kan følgelig legges opp med utreise fra de fleste av landets flyplasser.

Gruppeturer bør helst bestilles minst 6 måneder før avreise. Det kan også komme spesielle vilkår fra flyselskapet som gjør at vi trenger lang påmelding, hvis en ikke har alle påmeldingene klar allerede.

bottom of page