London og sør England
8 dager fulle av opplevelser
1/6

Pris på forespørsel

     8

   dager

På denne turen får man oppleve mange av de flotteste stedene i England. Vi vil foruten London oppleve «Garden of England» Kent med sitt flotte hageanlegg Sissinghurst. Vi skal oppleve katedraler og slott, spennende historie i  Oxford, Stratford upon Avon, Bath og ikke minst Stonehenge med sin godt skjulte historie. Vi avslutter turen i Windsor like utenfor London.  Med andre ord; 8 dager fulle av opplevelser. Velkommen på tur.
 
Dag 1: Til Kent

Vi tar morgenfly til London. Første stopp i England blir Sissinghurst Gardens, en av de mest berømte hagene, anlagt i det 20. år­hundre i England. Hagen er anlagt rundt Sissinghurst slott, fra middelalderen.

Dagens lunsj blir i The Granary Restaurant, hvor vi blir servert
«The Ploughman’s buffet». Etter hagebesøket fortsetter vi til Canterbury hvor vi skal bo i to netter på samme hotell.

Dag 2: Canterbury

Første stopp er omvisning i katedralen i Canterbury. Katedralen er regnet som «moderkirken» til den anglikanske kirken og er også sete for erkebiskopen av Canterbury. Så kjører vi til «Leeds castle». Historien om slottet går tilbake til 1119. Slottet slik det fremstår i dag daterer seg for det meste fra 19. århundre (1823). Det er bygget på en øy i en innsjø øst for landsbyen Leeds. Det blir anledning til å gå litt på egenhånd i slottet. En lett lunsj med suppe og rundstykker er inkludert. Etter besøket i slottet går turen tilbake til hotellet vårt i Canterbury. Her spiser vi også middag.

Dag 3: Canterbury—London

I dag forlater vi hotellet vårt i Canterbury og setter kursen mot London. På veien skal vi stoppe i Chartwell, familiestedet til Winston Churchill. Etter lunsj fortsetter vi inn til London og vårt hotell sentralt i byen. Det blir litt fritid på egenhånd før vi samles til felles middag på hotellet.

Dag 4: London

Etter frokost møter vår skandinavisk talende guide gruppen på hotellet før vi starter vår rundtur i London for å se alle de berømte stedene. Vi går inn i Westminster Abbey, prøver å få med oss vaktskiftet ved slottet, «Changing of the Guard». Vi skal også besøke «Tower of London» og spise en lett lunsj der inne. Etter lunsj blir det liten båttur på Themsen. I kveld blir det middag på en restaurant i West End og muligens et show etterpå.

Dag 5: Stratford upon Avon og Oxford

Da er Londonoppholdet vårt over.  Vi kjører først mot Stratford upon Avon, Shakespares fødeby. Vi skal bl.a. besøke fødestedet til forfatteren. Vi spiser også lunsj i byen. Etter lunsj fortsetter vi til Oxford, universitetsbyen. Flere av oss vil nok kjenne oss igjen etter at vi har sett TV-seriene Morse og etterfølgeren Lewis. Vi tar en liten lett spasertur i de meste sentrale områdene. Ikke bli overrasket om vår lokale guide peker ut enkelte steder hvor handlingene har foregått. Hvis den ikke er opptatt når vi kommer, tar vi også turen innom Christ ChurchCollege. Så går turen til vårt hotell for de 2 neste nettene. Middag på hotellet.

Dag 6: Heldagsutflukt til Bath

Bath ble grunnlagt som romersk kurbad, og har navn etter dette. Fra 15 til 18 hundre tallet ble det er kursted for rike engelskmenn.

Vi skal besøke «Det Romerske Badet» og «Pumpe rommet». Storbritannias eneste varme kilde befinner seg her. Selve romerbadet er originalt. Likeens er røropplegget 2.000 år gammelt og fungerer fortsatt. Vi spiser lunsj i Bath. Vi legger inn litt tid til å rusle rundt i sentrum på egen hånd før vi kjører tilbake til hotellet. Middag på hotellet

Dag 7: Stonehenge og Windsor

Stonehenge er første stopp i dag. Stonehenge er et forhistorisk monument bestående av en megalittisk (8.000 – 4.000 f.Kr.) sirkelformet steinsetting. Etter lunsj fortsetter turen til Windsor, byen vest for London der dronningen har sitt slott Windsor Castle. Hvis det er åpent legger vi inn et besøk i «The State Apartments». Her er vanligvis åpent for publikum når det ikke er i bruk av den kongelige familien. Vi overnatter i Windsor på The Harte & Garter Hotel, helt sentralt i Windsor.

Dag 8: Hjemreise

Det blir litt tid på formiddagen på egenhånd før buss til flyplassen.

Turforslag fra tidligere tur

A-Reiser AS har lang erfaring med å arrangere gruppeturer for små og store grupper. Dette turforslaget er beregnet på grupper. En gruppe må bestå av minst 10 personer, gjerne flere.

Turen vil derfor bli satt opp på forespørsel fra en gruppe.

Hvis dere er en gruppe som ønsker å gjennomføre turen, men sliter med å få tilstrekkelig antall deltakere, ta likevel kontakt. Hvis dere kunne tenke dere å reise sammen med andre, vil vi da kunne legge den ut med mulighet for påmelding fra andre, i tillegg til dere som i utgangspunktet ønsket å dra på turen.

Denne turen er basert på fly til London og buss rundt i England og London. Turen kan følgelig legges opp med utreise fra de fleste av landets flyplasser.

Gruppeturer bør helst bestilles minst 6 måneder før avreise. Det kan også komme spesielle vilkår fra flyselskapet som gjør at vi trenger lang påmelding, hvis en ikke har alle påmeldingene klar allerede.