Lubeck Julemarked
Tyske julemarked, alltid en opplevelse
1/3
Denne turen settes kun opp etter forespørsel fra gruppe.
  5    Dager

En førjulstur til et av de tyske julemarkedene eller Weihnachstmarkt, er alltid en opplevelse. Julemarkedene oppstod i senmiddelalderen i Tyskland og Østerrike. Her finner man som oftest en julekrybbe og en mengde handleboder hvor det tilbys mye spennende, ofte håndlaget. Så kan man spise og drikke godt. Tyskerne er kjent for gode pølser. Prøv en Bratwürst eller Curry Würst. Så kan man også prøve Glühwein, varm tysk gløgg med eller uten alkohol eller Eierpunch (eggepunsj med alkohol).  
 Nedenfor kan du lese mer om opplevelsene dag for dag. God tur!


Dag 1: Avreise fra Risavika
Vi reiser med Fjordline fra Risavika onsdag kveld, avgang kl. 20.00. Etter å ha plassert bagasje i lugaren, samles vi til julebordsmiddag i skipets buffetrestaurant .


Dag 2: Hirtshals - Lübeck
Etter ankomst Hirtshals kjører vi opp til Skaga hotell og spiser frokost. Deretter settes kursen sørover mot Tyskland. Pauser underveis. Etter passering av grensen legger vi inn god tid for grensehandel og lunsj (på egen hånd).
Etter stoppet ved grensen har vi igjen et par timers kjøring før vi er fremme i Lübeck og sjekker inn på vårt hotell, Radisson Blu Senator. Det blir middag på hotellet om kvelden.


Dag 3: I Lübeck
Etter en god frokost på hotellet står dagen til fri disposisjon.
På Rådhusplassen og i hoved gågaten finner du boder i fleng. I Heiligen Geist kirken finner du en kunsthåndtverksmesse i en flott dekorert kirke. 150 forskjellige kunsthåndtverkere er samlet her og tilbyr sine varer. Åpen fra kl. 10.00. Vekslende musikalske innslag bidrar til en spesiell julestemning.
Kaffe og kaker, vafler og varm punsj, vin og ost; ja, det kan man få kjøpt over alt. Ta også en tur inn i marsipanbutikken til Niederegger, der du får kjøpt ekte Lubecker marsipan.
I kveld spiser vi middag i Rådhuskjelleren.


Dag 4: Lübeck - Hirtshals
Etter en litt sen frokost setter vi kursen tilbake til Danmark og Hirtshals. Det blir selvsagt grensehandel og vi stikker innom Bov kro som vil ha sin lunsjbuffet klar når vi kommer.
Så går turen oppover Jylland, med stopp underveis, før vi utpå ettermiddagen ender opp i Hirtshals. Vi får tid til en middag på hotell Skaga og forhåpentligvis også en tur innom Slagter Winther, før ferjeavgang. Som på veien ned overnatter vi i 2 sengs lugarer.


Dag 5: Hjemkomst
Etter ankomst Risavika kjører bussen tilbake til påstigningsstedet.

 

Forslaget her er med buss fra Stavanger, men kan lett tilpasses fra andre deler av landet, gjerne med fly til enten Kastrup eller Billund.

REISEFAKTA:
Varighet: 5 dager

Følgende er inkludert:

  • All busstransport i.h.h.t. program. Bompenger og veiavgifter i Danmark og Tyskland.

  • 2 ferjeoverfarter med lugar og 2 hotellovernattinger, i dobbelt– eller enkeltrom utfra bestilling.

  • 3 frokoster, 1 lunsj, 1 julebord og 3 middager.

 
 

A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon