Øl og barer i Brussel
Sær øltradisjon som er blitt hipp
1/8

Ølstiler som Blonde, Duppel, Tripel, Quadrupel, Saison, Lambic, Kriek og Framboise kommer alle fra Belgia. I dag blir disse brygga og kopiert over hele verden, men denne ølturen sporer opp originalene. Vi skal på omvisning hos tradisjonsbærere som Cantillin og Achel, samtidig som vi vil oppsøke Brussels Beer Prosjekt, som er i front av nyskaping på den belgiske ølfronten.

Belgisk øl kan være overgjæra, undergjæra, villgjæra eller alle tre, som Orval. 
Jorys Pattyn, medforfatter av boka "100 Belgian Beers to Try Before You Die", vil starte oppdagingsferden med å forelese om den belgiske øltradisjonen og de belgiske ølsortene. Tordagen og lørdagen vil vi oppsøke dei beste ølbarene og - restaurantene i Brussel, På fredagen skal vi på utflukt til et trappistbryggeri og det største ølmuseet i Europa. En god øltur er ikke bare øl og bryggeri, men og god, lokal mat, trivelige barer og reisefølge med same interesse for god mat og drikke.

Lørdag

Fly fra Sola om morgenen. Vi regner med å lande i Brussel kl. 10.15. Vi tar flytoget inn til sentrum. Dette tar ca. 18 min. Herfra er den en kort gåtur til hotellet vi har valgt. Det blir litt fritid før vi samles til lunsj på Poechenellekelder. Deretter går vi videre til Moeder Lambic, hvor vi vil forsøke å få til et foredrag med en belgisk ølkjenner. Så blir det tilbake til hotellet for litt avslapping, før vi ca. kl. 20.00 setter kursen for In't Spinnekopke. Her blir det middag og ølsmaking. Vi tar også turen innom Delirium Café for en siste smak for kvelden.

Søndag

I dag blir det utflukt ut av byen. Vi drar med buss fra hotellet ca. kl. 10.00 til Bocholter Brouwerijmuseum. Her blir det både omvisning og smaking. Deretter til Achel trappistbryggeri. Her tar vi lunsj sammen med smaking. Så blir det en liten rastepause på Ter Dolen før vi drar tilbake til hotellet for litt avslapping. Kveldens middag med tilhørende smaking blir på Le Bier Circus.

Mandag

Vi starter dagen med bryggeriomvisning og ølsmaking på Cantillon Brewery. Senere blir det lunsj på Nüetnigenough. Så går ferden til Brussels Beer Project, med ny omvisning og smaking. Så blir det tilbake til hotellet for en pust i bakken før kveldens program, middag og ølsmaking på A La Mort Subite, ellerfulgt av en tur innom La Porte Noir.

Tirsdag

Etter utsjekk fra hotellet, litt tid på egenhånd for evt. flaskekjøp og ølsmaking på Comptoir Des Saveurs. Deretter er det hjemreise.

Det vil kunne bli mindre forandringer i programmet.

24.02.18 - 27.02.18

Pris kr. 7.975 for opphold i dobbeltrom.

Enkeltromstillegg kr. 2.150

Inkludert i turen er:

  • Flyreise til og frå Brussel

  • 3 hotellovernattinger med frokost på sentralt beliggende hotell i Brussel.

  • Transport til og fra flyplass. 

  • Utflukt på fredag med buss, inkludert omvisning på Bocholter Bryggerimuseum og orientering på Achel trappistbryggeri

  • Foredrag en av dagene av lokal ølkjenner. 

  • Reiseleder under hele turen

Følgende er ikke inkludert:

  • Alt som ikke spesifikt er oppgitt som inkludert ovenfor.

  • Eventuelle flytilknytninger og transport i forbindelse med dette,utover direkteflyving til Brussel.

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Reisens pris er basert på en erfaringsmessig snittpris på fly på kr. 2.100, som du aksepterer ved påmelding. For å få et best mulig utbytte for de reisende er turen begrenset til 25 deltakere, og fly vil bli bestilt når vi kjenner antall reisende, og deres avgangsflyplass. Totalprisen vil dermed kunne variere med endelig flypris. Dersom reisen blir dyrere enn oppgitt pris, vil du få muligheten til å akseptere eller trekke deg. Totalpris vil bli redusert tilsvarende dersom flypris blir rimeligere enn beregnet snittpris.
Det kan også avtales at reisende selv ordner med transport til Brussel.

REISELEDER

Reiseleder på turen vil være Egil Ovesen. Egil Ovesen har hatt en brennende ølinteresse siden studiedagene i Manchester på siste halvdel av 90-tallet. Han starta med å brygge øl i 2008, og fra NM i hjemme-brygging har han 

bak seg andreplasser i klassen for porter og stout (2010) og for belgisk ale (2012). Like lenge har han oppsøkt Europas ølhovedsteder, og han stor entusiasme og formidlingsglede over hva som er å finne her. Egil er på www.ratebeer.com som Holmen2 , med ratinger av over 3.500 øl fra 1.100 bryggerier og 98 land.

A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon