A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

Levert av Smeltedigelen

1/4

Shiraz, byen av kjærlighet, blomst og poesi, i hjertet av Persia med sine gamle ruiner, hyggelige hager og inspirerende litterære arv. Isfahan er kronjuvelen i islamske byer med sine flotte moskeer og vakre palasser, fascinerende broer og gamle kirker. Teheran er hovedstaden med sine museer og moderne palasser.

Inkludert:
Visa med hele søknadsprosessen
All transport som inkluderer transport til / fra hotellet i førsteklasses busser.
Norsktalende reiseleder som også snakker Farsi.
Tur guide på Engelsk.
Alle inngangsbilletter, sightseeing, tillatelser, utflukter og aktiviteter som er beskrevet i reiseplanen
Overnatting i delt dobbeltrom på 4  stjerners hotell
Halv pensjon (frokost og middag) Forfriskninger og drikkevann på dagsturene.
Ikke Inkludert:
Tips for guide og / eller sjåfør (ca. 400 nok)
Inngangsbilletter til severdigheter som ikke er  inkludert i reisen
Reiseforsikring
Eventuelle ekstra arrangementer
Tilslutning Oslo Lufthavn
Lunsj
Tillegg for enkeltrom: Kr. 3.400,-
Reisen er basert på min. 20 reisende, ved mindre påmeldte kan hele reisen bli kanselert.
Oppsatte hotell kan bli erstattet med tilsvarende.
Ved forespørsel kan reiseruten endres (forlenges eller forkortes) for grupper over 20.
Statens kontorer, administrasjon, postkontor og banker er generelt åpent fra 7: 30-12: 00 og gjenåpne etter en lunsjpause til 16.00. Torsdager er arbeidstiden til 12.00.
Fredag er helg i Iran, og da er de fleste butikker stengt.
Dette er en flott reise til en av de eldste sivilisasjonene på jorden. På denne turen opplever en det eldste monumentet i Tehran, Golestan-komplekset som er opprettholdt fra Qajar-æra'en. Besøk til de autentiske elementene i Teherans nasjonalmuseum og glass- og keramikkmuseet. Vi opplever Persepolis, opprinnelig kjent som Parsa, den berømte seremonielle hovedstaden til Achaemenere, i Fars-provinsen. Nydelige persiske hager, graven til store persiske diktere og de hellige shiitiske helligdommene, er noen av attraksjonene i vakre Shiraz. I Morghab-sletten ved Pasargadae nær Shiraz er den ensomme graven til Cyrus den store. Isfahan er full av flotte moskeer, palasser og broer. Naghsh-e Jahan Square, er verdens nest største torg og er også på UNESCO's verdensarvliste. Deretter vil vi ha et kort besøk til den historiske byen Natanz og den historiske landsbyen Abnyaneh på vei til Matinabad øko-feriested som den første og eneste  i Iran. På vei til Teheran, vil vi se Fin Persian Garden, oppført som en av de ni persiske hagene på UNESCO's verdensarvliste, sammen med andre attraksjoner i Kashan.
Dag 1: Avreise fra Oslo med ankomst Teheran

Vår guide ønsker oss velkommen på flyplassen i Teheran, og blir med oss til hotellet for innsjekking.

DAG 2: Halvdagstur i Teheran og avreise til Shiraz

Etter frokost er vi klar for en bytur i Teheran. Her besøker vi blandt annet det imponerende Archeological Section of National Museum med en flott samling av forhistoriske og gamle keramikk gjenstander som dateres tilbake til 6-7 årtusen. Golestan Palace fra det 16. århundre er en av de eldste og mest kjente historiske palasser i Teheran. Her finnes uvurderlige juveler og unike tepper som viser oss de persiske kongefamilienes overdådige luksus og persernes håndverkskunst. Neste stopp er Abgineh Museum (Glass og keramikkmuseum) som er en sann tidsreise med keramikk fra ulike perioder av Iran's historie. Ettermiddag reiser vi til flyplassen og tar kvelds flyet til Shiraz. (ca. 1t40min.)

DAG 3: Shiraz og Persepolis

Etter frokost blir det utflukt til Persepolis som står på Unesco's verdensarvliste. Dette er den seremonielle hovedstaden til Akamenide's konger og restene av palassene til  Dareios den store, Xerxes og Artaxerxes, og de berømte relieffer, som viser konger, hoffmenn og  viktige representanter fra beskattede nasjoner i det persiske riket. Vi besøker også Naghsh-e-Rostam hvor gravene til fire Achaemenid-keisere er hogget inn i fjellet , samt Ka'be-Zardosht.

DAG 4: Heldagstur i Shiraz

I dag etter frokost skal vi tilbringe hele dagen i Shiraz. Vi starter med den berømte persiske hagen Eram Garden, som er på  UNESCOs verdensarvliste. Så drar vi til graven til Hafez. Khwāja Shams-ud-Din Muhammed, kjent under pseudonymet Hafez, var en persisk dikter som "hyllet gleden med kjærlighet og vin, men også målrettet religiøst hykleri. Nasir-ol-Molk moskeen som er en av de mest fotogene moskeer i verden. Den er navngitt i populærkulturen som den rosa moskeen, på grunn av det betydelige antall rosa fliser, og for sitt interiør som ble bygget under Qajar æraen. Deretter besøker vi Vakil Bazaar, som er den viktigste basaren i Shiraz, og som ligger i det historiske sentrum av byen. Det er antatt at markedet  opprinnelig ble etablert i det 11. århundre e.Kr. Til slutt tar vi en titt på helligdommen av Shah cheragh.

DAG 5: Fra Shiraz til Isfahan via Pasargadae

Etter frokost setter vi kursen mot Isfahan. Underveis besøker vi Pasargadae, som er på UNESCOs verdensarvliste. Dette pilegrims stedet er gravstedet til "Kyros den store", grunnlegger av det første persiske riket. Etter ankomst i Isfahan besøker vi de historiske broene Si-o Se Pol og Khaju, og rusler en tur langs elva.

DAG 6: Hele dagen i Isfahan
Denne morgenen utforsker vi skattene i Isfahan. I det 16. århundre blomstret Isfahan på grunn av "Shah Abbas den store» og handels dyktigheten til de Armenske bosetterne. I Safavid kilder også referert til som Nesf-e-Jahan (Half of the World. Neste er en av verdens flotteste torg, Maidan-e-Naghsh-e-Jahan, med flere områder. Ali-Qapu Palace med sine fortryllende musikk rom og egen balkong med utsikt over Maidan, hvor Safavid kongene så på polo kamper. Neste besøk er til to av den islamske verdens største moskeer. Sheikh Lotfollah moskeen, det arkitektoniske mesterstykke av Safavide iransk arkitektur, og Imam moskeen som er et utmerket eksempel på islamsk tids arkitektur. Så fortsetter vi til den persiske hagen  Chehel Sotun Palace som er på Unesco's verdensarvliste, og bygget av Shah Abbas II i det 17. århundre.  Med sine tjue tresøyler reflektert i overflaten av bassenget gir dette opphav til navnet "The Palace of Forty Columns". vi besøker også Qeisarieh Bazaar (Grand Bazaar of Isfahan) med hundrevis av butikker med kunst og håndverk som Isfahan er verdenskjent for.

DAG 7: Fra Isfahan til Matinabad via Natanz

Vi starter dagen i  den historiske armenske bydelen Jolfa i Isfahan hvor vi besøker Vank Cathedral med sine vakre fresker. senere besøke den praktfulle Jome moskeen i Isfahan (UNESCO), med den berømte Uljaitu Mihrab av Il-Khanid periode. The Friday Mosque regnes som et museum for tusen år med persisk religiøs arkitektur, og er virkelig en av verdens største moskeer. Senere drar vi til Natanz og besøke Jamme moskeen i Natanz med sin pyramide-formede murstein kuppel som er en arv av Al-e Bouyeh dynastiet. Moskeen ligger også  i nærheten av Sheikh Abdol Samad Isfahani's grav som har et alter med vakre murarbeid. På slutten av dagen drar vi videre til Matinabad.

Dag 8: Fra Matinabad til Teheran via Kashan

I dag går turen tilbake til Teheran hvor vi besøker byen Kashan på veien. Første stopp er den vakre Fin Gardens som er på UNESCOs verdensarvliste. Vekstene her ble først plantet under Safavid perioden, og holdt i live med vann fra den nærliggende Sulaimanieh kilden. Denne hagen ble utvidet i løpet av  Zand og Qajar monarkiene med mange paviljonger. Den inneholder Kashan's Fin Hammam, hvor Amir Kabir, daværende eksil Qajari kansler, ble myrdet av en snikmorder som var sendt av kong Nasereddin Shah i 1852. Så drar vi til Tabatabaee huset, som er et fint eksempel på en 19. århundre kjøpmannsbolig med vakker stukkatur kuppel og innlagt speil arbeid. Her er også noen av de beste eksemplene på eksisterende “badgirs” (windcatchers). Videre til Borujerdi huset, som inneholder en rektangulær vakker gårdsplass, nydelige malerier av den kongelige maleren Sani ol molk, og tre 40 meter høye vindtårn som hjelper til med å kjøle ned huset. Deretter kjører vi direkte til flyplassen i Teheran.

Dag 9: Tilbake til Norge

Flyavgang tilbake til Norge.

Pris fra
Kr. 22.900
Opplev en av verdens eldste sivilisasjoner
Oldtidens Iran
27.04.18 - 05.05.18
09.11.18 - 17.11.18
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon