A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

Levert av Smeltedigelen

1/4
Betingelser:
​​Inkludert:
Visa med hele søknadsprosessen
All transport som inkluderer transport til / fra hotellet.
Tur guide engelsktalende.
Alle inngangsbilletter, sightseeing, tillatelser, utflukter og aktiviteter som er beskrevet i reiseplanen
Overnatting med halv pensjon på dobbeltrom på 3-4  stjerners hotell.
Forfriskninger og drikkevann på dagsturene.
Ikke inkludert:
Reiseforsikring
Tillegg for enkeltrom
Eventuelle ekstra arrangementer
Tillegg for enkeltrom: Kr.
​States kontorer, administrasjon, postkontor og banker er generelt åpent fra 7: 30-12: 00 og gjenåpne etter en lunsjpause til 16.00. Torsdager er arbeidstiden til 12.00.

 

Fredag er helg i Iran, og da er de fleste butikker stengt.
Qeshm Island er den største øya i Midtøsten, og ligger i strategisk til ved "strategic Strait of Hormoz" med sin berømte historie sammen med et stort utvalg av forskjellige verdifulle naturressurser. Øyas felles kultur og spesielle natur sammen med den hyggelige og gjestfrie lokalbefolkningen, har gjort Qeshm til et av de store reiselivsmålene i Iran. I løpet av noen få dager vil en kunne oppleve flotte øyeblikk på flere unike geologiske steder. Samtidig vil en kunne nyte det mangfoldige marine livet på øya. Den blendende vakre Qeshm-øya har den eneste geo-parken i Iran, med mange flotte naturopplevelser. Et eksempel er Chahkouh Valley, hvor millioner av år med erosjon har skapt en spektakulær utsikt, og spesielle hulrom. Stars Valley er et annet. Dette området ble formet av vind og regn for ca 2 millioner år siden. Enkelte steder, er dalen 15m under overflaten av platået det har erodert fra, og er dekket med merkelig formede buer, søyler og passasjer. Navnet synes å være avledet fra historien om at dalen ble dannet av fallende stjerner. Saltgrottene er også interessante å besøke
Aktuelle attraksjoner:
  • Chahkuh; Storslått del av Qeshm Geopark
  • Dykking og snorkling
  • Mangrove skogene
  • Sykling på Hormoz Island; The paradise of Geology
  • Hengam Island and Bottlenose Dolphins
  • Grottetur i Saltgruvene
  • Tradisjonell folkemusikk og kultur på Qeshm
Dag 1: Avreise fra Oslo med ankomst Tehran
Vår guide ønsker oss velkommen på flyplassen, og blir med oss til hotellet for innsjekking.
Dag 2: Halvdagstur i Teheran
Etter en litt sen frokost besøker vi det innholdsrike Archeological Section of National Museum med arkeologiske gjenstander og kunst fra 1400 år med islamsk historie i Iran. Etterpå tar vi turen til  Golestan Palace, som er det eneste moderne palass i Iran på UNESCOs verdensarvliste.
Dag 3: Fly til Qeshm Island
Om morgenen flyr vi til Qeshm, en øy i Persiabukta sør for Iran. Etter innsjekking på hotellet, besøker vi en nærliggende landsby for et måltid med deilig lokal sjømat. 
Dag 4: Besøk til Larak Island og seilbåt til Hengham Island
Om morgen forlater vi Qeshm og reiser mot Larak og Hengham-øyene. Larak er en av de store oljeeksport- havnene i Iran og tilbyr gode muligheter for dykking. Deretter seiler vi videre til Hengham.
Dag 5: Dykking i Hengham og retur tilbake til Qeshm Island
I Hengham deltar vi i ulike aktiviteter. Først får vi anledning til å dykke. Deretter besøker vi korallrev og til slutt hvis vi er heldige, får vi se de vakre delfinene i den Persiske Gulfen. Deretter reiser vi tilbake til Qeshm Island.
Dag 6: Heldagstur på Qeshm Island
Den blendende vakre Qeshm-øya har den eneste geo-parken i Iran, med mange flotte naturopplevelser. Vi besøker først Chahkouh Valley, hvor millioner år med erosjon har skapt en spektakulær utsikt, og spesielle hulrom. Stars Valley er det andre området, vi må få med oss i Qeshm. Dette området ble formet av vind og regn for ca 2 millioner år siden. Enkelte steder, er dalen 15m under overflaten av platået det har erodert fra, og er dekket med merkelig formede buer, søyler og passasjer. Navnet synes å være avledet fra historien om at dalen ble dannet av fallende stjerner. Saltgrottene er det siste stedet vi besøker.
Dag 7: Vi flyr til Kish Island
Om morgenen flyr vi til Kish Island, som er et feriested og et viktig knutepunkt for iranere som enten søker rekreasjon og avslapning, eller ønsker å "flykte" fra den harde vinteren i de mer nordlige deler av landet.
Dag 8: Dykking i Kish Island
Etter frokost besøker vi Dariush Diving Center for litt dykking. Deretter besøker vi severdighetene på Kish Island, inkludert delfinparken med sin massive underjordiske by som dekker et område på 10.000 kvadratmeter, bygget fra den gamle underjordiske akvedukten,som ble kalt Kariz. Her er butikker og restauranter, tradisjonelle turistattraksjoner, amfiteater, konferansesentre og kunstgallerier som sammen med den naturlige skjønnheten i de underjordiske korridorene vil pirre enhver; Her finnes også the Greek Ship, et stort skip som har vært strandet dypt i sjøen i nesten et halvt århundre.
Dag 9: Vi seiling til Hendurabi Island og videre til Kish Island
Om morgenen tar vi en båt til den mindre øyen, Hendurabi for mer dykking. Deretter går turen tilbake til Kish Island for å en runde på øyas populære kjøpesentre .
Dag 10: Fly tilbake til Teheran
Om morgenen flyr vi tilbake til Tehran. I Teheran besøker vi severdighetene nord for byen, som palassene Niavaran og Sa'dabad. Disse palassene ble tidligere eid av Pahlavi-familien, det siste dynastiet som hersket over Iran.
Dag 11: Fly hjem igjen
Vi flyr hjem igjen fra flyplassen i Teheran.
Dato og pris kommer
Opplev en øy av de sjeldne
Qeshm Island persiabukta
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon