1/3

A-Reiser AS har lang erfaring med å arrangere gruppeturer for små og store grupper. Dette turforslaget er beregnet på grupper. En gruppe må bestå av minst 10 personer, gjerne flere.

Turen vil derfor bli satt opp på forespørsel fra en gruppe.

Hvis dere er en gruppe som ønsker å gjennomføre turen, men sliter med å få tilstrekkelig antall deltakere, ta likevel kontakt. Hvis dere kunne tenke dere å reise sammen med andre, vil vi da kunne legge den ut med mulighet for påmelding fra andre, i tillegg til dere som i utgangspunktet ønsket å dra på turen.

Denne turen er basert på fly til Aberdeen og buss rundt i Scotland. Turen kan følgelig legges opp med utreise fra de fleste av landets flyplasser.

Gruppeturer bør helst bestilles minst 6 måneder før avreise. Det kan også komme spesielle vilkår fra flyselskapet som gjør at vi trenger lang påmelding, hvis en ikke har alle påmeldingene klar allerede.

Bli med på en opplevelsesrik tur til Scotland, hvor vi også får oppleve skotsk gjestfrihet på sitt beste.

Dag 1

Reiseleder møter samtlige på flyplassen. Vi reiser om morgenen/formiddag og lander i Aberdeen etter en times flytid. Buss står klar og venter på flyplassen i Aberdeen. Når alle er klar setter vi kursen vestover mot det skotske høylandet. Vårt første stopp er for en lett lunsj, i nærheten av Huntly. Så går turen til et lokalt destilleri hvor vi får omvisning i produksjon av whisky, og forhåpentligvis en liten smaksprøve. Deretter kjører vi til vårt hotell, hvor vi skal bo i 3 netter. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2

I dag skal vi i besøke stedet der Kompani Linge hadde sin

trenngsleir under 2. verdenskrigen. Det ligger i en nasjonalpark, Glenmore Forest Park hvor vi skal innom Glenmore Visitor Centre. Offisersboligene er i dag et ungdomsherberge,Cairngorm Lodge, hvor grupper med ungdommer kommer,også fra Norge, for å lære om friluftsliv.Hvis været tillater det fortsetter vi opp til «Cairn Gorm mountain rail». Dette er en kabelbane tilsvarende Fløybanen i Bergen. Her vi vil få et fantastisk utsyn over det skotske høylandet. På toppen finner vi også Storbritannias høyest beliggende

restauranter, hvor vi anbefaler at man spiser lunsj.
Hvis det er dårlig sikt, har det ingen hensikt å dra opp dit på grunn av manglende utsikt. Da drar vi i stedet til Highland Wildlife park, hvor vi vil kunne se en rekke ville dyr. Her er også lunsjmulighet i Antlers Coffee Shop. Etter besøket her drar vil tilbake til vårt hotell hvor vi samles til felles middag om kvelden.

Dag 3

I dag tar vi en utflukt til Inverness. Inverness , også kalt høylandets hovedstad, er den femte største byen i Scotland. Den ligger vakkert ved utløpet av River Ness. Vi kjører gjennom byen mot Loch Ness, hvor vi skal se etter det kjente sjøuhyret. Vi får med oss en utstilling og etterpå en omvisning i Urquhart Castle. Scotland er kjent for mange historiske bygninger som vi vil kalle slott eller borg. Her på Urquhart ser vi også ut over innsjøen. Kanskje noe som rører seg i vannskorpen. Her er det også mulighet for en lett lunsj.

Vi reiser så tilbake til Inverness hvor vi stopper for å se oss om i byen, tar en tur langs elvebredda. Hvis en ikke spiste ved Urquhart slottet, er det muligheter for lunsj her. Reiseleder viser vei.

Turen går så tilbake til vårt hotell. Her spiser vi felles middag.

Dag 4

Vårt opphold i høylandet er over. Etter frokost skal vi kjøre tilbake til Aberdeen hvor vi vil ha en overnatting på et sentralt hotell. Vi tar også en liten omvisning i byen før vi sjekker inn på hotellet vårt.

Dag 5

I dag er hjemreisedag. Avhengig av når flyet går får vi kanskje litt fritid som kan benyttes til en siste tur i byen, før turen går til flyplassen.

Opplev det skotske høylandet
Scotland
5
dager
Pris på forespørsel
Turforslag fra tidligere tur

A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon