April 28, 2017

Please reload

Siste innlegg

Černokostelecký pivovar

August 9, 2017

1/8
Please reload

Utvalgt innlegg

Reis til Iran - Trendy og i Tiden

January 5, 2017

 

 

Blant de viktigste turistattraksjonene i Iran er landets persiske historie tilbake til antikken, inkludert 19 steder på Unescos verdensarvliste (flere enn noe annet land i Midtøsten).
På hjemmesidene til Unesco (FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon) kan du lese mer om hvert av Irans verdensarvsteder, og orientere deg med et interaktivt kart. Klikk her (ekstern lenke, på engelsk).
Så sent som i september ble ytterligere to historiske steder i Iran lagt til listen: Susa-haugene og landsbyen Meymand.
Iran håper også å fremme mindre kjente attraksjoner, som landets 19 skisentre og andre muligheter for å utfolde seg i naturen, blant annet med fjellklatring og muligheter for å se eksotiske fugler.
Iranske myndigheter håper at tiltakene innført nylig, som å gjøre det enklere å få visum og omfattende hotellutbygging, også vil kunne tiltrekke flere turister. Målet er en økning fra fem millioner utenlandske besøkende i 2014 til 20 millioner innen 2025.


Kashan
Oasebyen Kashan, byr på vakre hager, parker, fontener og staselige bygninger. Shah Abbas den 1., en av de store herskerne av riket på slutten av 1500-tallet, likte byen spesielt godt og sørget for flott arkitektur. Bassengene, fontenene og kanalene og de åpne plassene har en perfekt planløsning.


Isfahan
Vidunderlig vakker - fargerik historie, gamle broer over elven, flotte avenyer og parker, spennende basarer, storslåtte moskeer og praktfulle palasser. Dette er en av Midtøstens vakreste byer. Islamsk arkitektur på sitt aller mest storslagne. Hovedtorget Eman, Ali Qapu-palasset og Lotfallah-moskeen i all sin fargeprakt – utsøkt!


Yazd

Interessante Yazd er en av verdens eldste byer. Den ligger mellom to ørkener, omgitt av saltsjøer og med ekstreme temperaturer om sommeren. Husene har vindtårn med hull i, slik at vinden føres inn i huset – forløper til aircondition.
Her stifter du bekjentskap med zoroastrismen, en av verdens eldste religioner og Persias statsreligion før islam. Jorden og ilden er de elementene som forbindes med guddommelighet. De må ikke tilsmusses og kan derfor ikke ha kontakt med døde mennesker. Når man verken kunne begrave eller brenne sine døde, ble de lagt ut i åpne, runde tårn på flate steiner og spist av gribber.


Shiraz
Shiraz er tradisjonelt kjent som rosenes og nattergalenes by, som arnested for den persiske kulturen. Den er en estetisk nytelse med alle sine vakre hager. I dag er universitetet blant de beste i Iran, dermed er Shiraz også en meget levende studentby.


Persepolis
Persepolis er den sagnomsuste oldtidsbyen som en gang var sentrum i hele det persiske rike. Den ble grunnlagt av perserkongen Darius den store og senere lagt i ruiner av Aleksander den store. De imponerende ruinene dekker et stort område, hvor søylehaller av forskjellige størrelser dominerer. Et historisk must å få med seg!

 

Del på Facebook
Please reload

Følg oss
Søk etter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon