A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

Levert av Smeltedigelen

Skatter fra det antikke Persia
Opplev Persias antikke skatter og kultur
1/3
Betingelser for individuell tur:

Turen koordineres til en fast tur i Iran, og det vil derfor kunne bli tillegg i form av tilslutnings-transport og eventuelt overnatting. Endelig pris vil bli sent våre reisende for bekreftelse før bestillingen iverksettes.

Inkludert:

Visa med hele søknadsprosessen
All transport som inkluderer transport til / fra hotellet.
Tur guide engelsktalende.
Alle inngangsbilletter, sightseeing, tillatelser, utflukter og aktiviteter som er beskrevet i reiseplanen
Overnatting basert på B&B i delt dobbeltrom på 3-4  stjerners hotell.
NB: I Matin Abaad Eco-Camp kan en velge mellom overnatting i et rom, eller i et velutstyrt telt.
Forfriskninger og drikkevann på dagsturene.
Ikke inkludert:
Reiseforsikring
Tillegg for enkeltrom
Eventuelle ekstra arrangementer
Det er ikke norsktalende guide med på turen.
Tillegg for enkeltrom: Kr. 3.600,-
Reisen er basert på min. 2 reisende, og endelig pris må bekreftes før bestilling.

 

​States kontorer, administrasjon, postkontor og banker er generelt åpent fra 7: 30-12: 00 og gjenåpne etter en lunsjpause til 16.00. Torsdager er arbeidstiden til 12.00.

 

Fredag er helg i Iran, og da er de fleste butikker stengt.
 
 
 
 
 
 
Dette er en flott reise til en av de eldste sivilisasjonene på jorden. På denne turen opplever en det eldste monumentet i Tehran, Golestan-komplekset som er opprettholdt fra Qajar-æra'en. Besøk til de autentiske elementene i Teherans nasjonalmuseum og glass- og keramikkmuseet. Vi opplever Persepolis, opprinnelig kjent som Parsa, den berømte seremonielle hovedstaden til Achaemenere, i Fars-provinsen. Nydelige persiske hager, graven til store persiske diktere og de hellige shiitiske helligdommene, er noen av attraksjonene i vakre Shiraz. I Morghab-sletten ved Pasargadae nær Shiraz er den ensomme graven til Cyrus den store. Isfahan er full av flotte moskeer, palasser og broer. Naghsh-e Jahan Square, er verdens nest største torg og er også på UNESCO's verdensarvliste. Deretter vil vi ha et kort besøk til den historiske byen Natanz og den historiske landsbyen Abnyaneh på vei til Matinabad øko-feriested som den første og eneste øya i Iran. På vei til Teheran, vil vi se Fin Persian Garden, oppført som en av de ni persiske hagene på UNESCO's verdensarvliste, sammen med andre attraksjoner i Kashan.

Dag 1 - Ankomst Shiraz

Ved ankomst flyplassen i Shiraz vil en bli møtt av guide som ønsker velkommen, og sørger for transport til hotellet for første overnatting.

DAG 2 - Hele dagen i Shiraz

Vi starter opplæringseventyret sammen med vår gruppeleder/guide. Blant

høydepunktene er Narenjestan Garden, som er fra ca 1257, med en rikelig

dekorert paviljong som er plassert blant flotte trær. Så spaserer vi til Vakil Bazaar. Opprinnelig etablert i det 11. århundre, og en av de fineste og viktige basarer fra det historiske Iran. Deretter besøker vi Iran's største lyriske dikter Hafez sitt gravsted, og graven til Sa'adi, hvis dikt og historier fortsatt er kjent

for de aller fleste iranere. Etterpå tar vi en spasertur til Arg-E Karim - Karim Khan Citadel - som ligger i sentrum av byen og som er oppkalt etter en konge fra det 18. århundre fra Zand-dynastiet som gjorde denne byen til sin  hovedstad. Her vil få en historisk innføring om borgen, kong Karim Khan og dynastiet. Til slutt besøker vi Ali Ebn-e Hamze og Holy Shrine av Shah Cheragh

og får se dets flotte skinnende kupler. Overnatting i Shiraz.

DAG 3 - Til Yazd via Persepolis

Etter å ha sjekket ut av hotellet, tar vi bussen mot Yazd. En av de mest karakteristiske byene i Iran, kjent for sin persiske arkitektur. På veien besøker vi Persepolis (Takht-e Jamshid) som ligger i hjertet av det berømte persiske imperiet. Dette var en gang regnet som et av de største arkitektoniske underverkene i den antikke verden.  Det ble  grunnlagt av Darius den store som gjorde den til hovedstaden i 518 bce. Persepolis var en verdsatt by og en av de rikeste i verden. Da Alexander den store erobret den i 330 bc, overtok han 2500 tonn gull og sølv, i tillegg til andre fantastiske eiendeler. En av historiene som går er at en natt han og hans følgesvenner festet og drakk, bestemte de seg i deres beruselse for at det kongelige stedet skulde bli brent i hevn for den persiske ødeleggelsen av Athen et århundre tidligere. Og dermed gikk Persias juvel opp i flammer. Det er heldigvis nok igjen til at vi kan forestille oss byens opprinnelige prakt. Her er massive statuer med bevingede okser, en stor trapp som er bred nok til at fem ryttere kan ri ved siden av hverandre, elegante søyler og hundrevis av utskårne figurer. Deretter stopper vi i Pasagadae, som står på UNESCO's verdensarvliste, for å se den storslåtte graven til Cyrus den Store (ca 600-530BCE). Alexander den store viste hans respekt her fordi Cyrus var en av hans rollemodeller som en ideell hersker. Om kvelden kommer vi til Yazd og sjekker inn på hotellet.

DAG 4 - Fra Yazd til Isfahan

I dag blir en av de mer fasinerende dagene i vårt program, med en lokal ekspert som fakta-guide. Lokalisert i et avsidesliggende område hvor to ørkener møtes, kan Yazd spores tilbake til ca. 3000 fvt. Dette var et stopp på den kjente Silkeveien, men beliggenheten holdt den trygg fra krigens ødeleggelser og er dermed  fortsatt godt bevart. Byen er laget nesten helt av leire og murstein. I tillegg til sin relevans som en port for handel i ørkenen, var Yazd en av de viktigste sentrene til den zoroastriske religionen. Zoroastrians ærer ild som en hellig enhet som kommer fra den øverste guden, Ahura Mazda, og påkaller sannhet i hjerte og sinn for troende. Vi kaller plassene for tilbedelse av branntempler, hvor hellige flammer ble holdt kontinuerlig brennende. Her kommer vi til å besøke det viktigste gjenværende branntempel i Iran, Atashkadeh i Yazd. Vi vil også se en av de såkalte tårnene av stillhet der zoroastrierne tok sine døde for å unngå å forurense jorden. På ettermiddagen går turen til Bagh-E-Dolatabad, et unikt åttekantet hus med det høyeste vindtårnet i byen. Her får vi en demonstrasjon av effektiviteten til disse tårnene. Deretter besøker vi Amir Chakhmaq-komplekset, et av de mest ekstraordinære i hele Iran. I tillegg til den karakteristiske 3-etasjes moske'en finnes det en rekke andre unike strukturer. Vi vil også få mulighet til å studere produkter som Iran er kjent for, inkludert tekstiler av høy kvalitet, tepper, søtsaker, nøtter og mye mer. Når vi er ferdige, tar vi veien til Isfahan. Mindre enn 350 km kjøring med flere stopp underveis. Etter ankomst til Isfahan vil det være tid for en avslappende tur langs  den berømte Zayanderoud. Overnatting i Isfahan.

DAG 5 - Isfahan

Iranere sier at Isfahan, hovedstad i Safavid-dynastiet fra 1500-tallet, er "half the world". Under ledelse av en lokal ekspert, vil vi besøke to av de mest imponerende moskene. I sentrum av byen er Naqsh-e Jahan, et av verdens største torg, skapt i det 17. århundre. Den store, åpne plassen er innrammet av søyler og omgitt av Masjed-e Sheikh Lotfollah og Masjed-e Emam moskene. Her får vi riktig beundre moskeenes fantastiske arkitektur og flise arbeid. Vi vil også gå gjennom Ali Qapu Place med sine sjarmerende balkonger med utsikt over Maidan hvor Safavid-kongene satt for å se poloturneringer. Vi krysser så Meydan for å komme til basaren. Dette både var og er en av de viktigste elementene i enhver persisk og iranisk by, som skaper en sosial bevisthet og tilhørighet for sentrum av nabolaget. Isfahan basaren er en av landets mest kjente. Her finner en boder av tekstil- og teppehandlere, produsenter av smykker og kunsthåndverk, krydderleverandører og mye mer.

DAG 6 - Til Matinabad Eco Resort

Vi sjekker ut av hotellet og begynner på bussturen til Matinabad. Men først blir vi kjent med Isfahan enda bedre med fotturer til flere minneverdige steder. Først er den praktfulle Jame-moskeen med sin berømte Uljaytu Mihrab av Khanid-perioden, kunstnerisk skulptur, tett dekorert med koranske påskrifter,

og fortsetter å besøke Chehel Sotun, en paviljong konstruert som en hallen for å besøke dignitarier av Shah Abbas 11, og Hasht Behesht, Et åttekantet

fornøyelsespalass bygget noen få år senere. Når vi går til Matinabad, møter vi lokale landsbyboere, og før vi sover, opplever vi Atashouni,samler seg rundt et bål for å nyte en stjerneklar natt.

DAG 7 - Til Tehran via Kashan

Etter en valgfri mulighet for å få ri på kameler og sykle i  Matinabad, kjører vi videre til Kashan - "City of Carpets and Roses" - som er en by kjent for sin historie og kultur. Etter vår ankomst i Kashan besøker vi Fin Garden. Hagen er en historisk persisk hage som inneholder Kashan's Fin Bath. Amir Kabir, Qajarid skansleren, ble drept av en snikmorder sendt av kong Nasseredding Shah i 1852. Fin Garden ble ferdigstilt i 1590, og er den eldste hagen i Iran. Så fortsetter vi videre til Teheran, og stopper før byen for å besøke Imam Khomeini mausoleet. Deretter klar for å sjekke inn på hotell og overnatting i Tehrean.

Dag 8 - Teheran

I dag skal vi utforske Irans hovedstad - som også er den største - sammen med vår gruppeleder/guide. Teheran har vokst enormt siden den ble gjenopptatt som den nasjonale hovedstaden, og er nå hjem til ca 12 millioner innbyggere. Vi starter på Golestan Palace, byens eldste historiske monument og et av de mest overdådige. Slottet ble bygget rundt en hage. Det rikt ornamenterte interiøret har kunstneriske stiler som er symbolske for Qajar-dynastiet. Det inneholder også teknologiske fremskritt fra det 18. århundre, har fortsatt å inspirere iransk kunst og arkitektur. Slottskomplekset huser det Versailles-inspirerte, speilrommet Marmor Throne Hall som ble brukt til kroningen ved den siste Sjahen og et etnografisk museum. Deretter skal vi utforske "National Museum of Iran" som har landets historiske og kulturelle rekord gjennom presentasjon av ca. 300.000 gjenstander. Den eldste dateres tilbake i mer enn 30.000 år. De to bygningene er dedikert til pre-islamske og post-islamske perioder. Høydepunkter her inkluderer alt fra gigantiske stein relfiefs funnet i Persepoils til gamle mynter og historiske kopier av Koranen. Til slutt vil vi gå til Milad tårnet. Et multifunksjonelt tårn med utsikt over Teheran's skyline. Overnatting i Tehran.

NB: For turen i november vil vi besøke Teppe Museum, i stedet for Nasjonal museum.

Dag 9 - Tilbake til Norge

Vi sjekker ut av hotellet og drar til flyplassen for fly tilbake til Norge.

Antatt pris fra kr. 19.600
Aktuelle datoer

 

31.12.17 - 08.01.18

07.01.18 - 16.01.18
04.02.18 - 13.02.18
04.03.18 - 13.03.18
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon