top of page
Volvo factory 1.JPG

Kilde: Volvo

Gøteborg med Volvo

Tur til Gøteborg med omvisning på Volvo fabrikken på Torslanda

På grunn av nærheten til Gøteborg har vi her valgt å bruke buss, ikke fly. I dette turforslaget har vi valgt å benytte Fjordline som har avgang både fra Bergen og Stavanger til Hirtshals.

Dag 1 - avreise fra Bergen / Risavika

Avreise med buss fra avtalt påstigningssted. Fjordline har avgang kl. 13.30/20.00. Vi bestiller middagabuffet ombord. Vi bestiller også overnatting i dobbelt utvendig lugar, så sant ledig.

Dag 2 - Hirtshals til Gøteborg

Ankomst Hirtshals kl. 08.00. Litt tidlig å spise frokost på båten, så vi kjører til en dansk kro for frokost. Deretter videre til Frederikshavn og Stena Line til  Gøteborg. Overfarten tar 3 timer og 30 min. Vi kan bestille felles måltid om bord hvis gruppen ønsker dette. Vel fremme i Gøteborg blir det innsjekk på hotell, før felles middag.

Dag 3 - Gøteborg

Program for denne dagen legges opp utfra hva gruppen ønsker.
Mulige alternativer: By sightseeing enten med buss eller amfibiebussen som går både på lands og til vanns. Besøk i gamlebyen Haga med alle sine små butikker og kaféer, kanaltur med Paddan, en tur på Universum. I desember 2022 åpner det maritime museet etter oppussing. Eller Liseberg hvis det skulle være ønskelig. Og selvsagt litt fritid.
Vi legger inn felles lunsj og middag.

Dag 4 - Volvo

VI starter dagen med besøk på Volvomuseet om formiddagen. Etter lunsj blir det omvisning på selve fabrikken på Torslanda, ca. 6 km nordvest for Gøteborg. Omvisningen varer ca. halvannen time. Turen starter med at en lokal guide (på svensk) forteller om opplegget for turen, samt noen «funfacts». Så går vi om bord i «Det blå toget» og starter turen. Første stopp vil være i stanseavdelingen, hvor metallplatene kommer inn i form av store ruller. Her blir de stanset ut i ulike former for deretter å gå videre til store presser hvor de ulike profilene presses.

Så videre til sveiseavdelingen hvor roboter setter sammen de forskjellige delene til  et ferdig karosseri. Videre til ferdigstilling hvor ulike komponenter som dashbord, seter, lys osv. monteres på plass. Til slutt en etterkontroll før en helt ny Volvo triller ut fra samlebåndet. Alt er basert på et «just in time» prinsippet som har medført en del problemer under og etter pandemien, på grunn av at leveringskjedene ikke har fungert skikkelig.

Vi samles til fells middag om kvelden.

Dag 5 - hjemreise

Her har vi 2 alternativer avhengig av om gruppen ønsker å få med en omvisning på Ørnereservatet—Eagle World i Bindslev mellom Frederikshavn og Hirtshals. Parken er åpen fra mai til oktober. I tilfelle tar vi morgenferje fra Gøteborg tilbake til Danmark. Omvisningen er på ettermiddagen, slik at dette passer godt inn med å ta Fjordline fra Hirtshals kl. 20.00 om kvelden. Vi vil da være hjemme neste morgen/dag.

Alternativt kan vi ta hjemreisen via Strømstad Sandefjord.

Det er ca. 2 timer 15 min. kjøretid til Strømstad. Da passer det godt å dra med Fjordlines båt Oslofjord som har avgang kl. 12.00 med ankomst 14.30. Vi bestiller da felles lunsj ombord hvis gruppen ønsker det. Atter ankomst Sandefjord setter vi kursen hjemover.

Trykk på PDF ikonet for å laste ned en detaljert beskrivelse i PDF format.

bottom of page