1/4
Info

A-Reiser har lang erfaring med å arrangere gruppeturer for små og store grupper. Enten det er grupper med spesielle interesser som f.eks. hagelag o.l. - pensjonist turer - bedriftsturer - kor/korps - eller andre grupper, vil vi sammen finne det opplegget som passer dere best.

Harz, en av Tysklands naturperler, med 13 naturparker er målet for denne turen. Med utgangspunkt i den tidligere DDR-byen Wernigerode utforsker vi dette spennende området med sine mang attraksjoner. Spennende steder som Hexentanzplatz, Brocken, keiserbyen Goslar, Quedlinburg med sine 1200 bindingsverkshus og ikke minst vår egen by Wernigerode er steder vi skal utforske. For at du skal få mest mulig utbytte av turen har vi inkludert det meste og nedenfor kan du lese mer om opplevelsene dag for dag.

PRIS OPPGIS PÅ FORESPØRSEL.

Følgende er inkludert:

All busstransport og ferjeoverfart i.h.h.t. program.

x overnattinger i dobbeltrom eller innvendig dobbeltlugar

x frokoster, x lunsjer, x middager.

Utflukter med inngangspenger som nevnt i programmet.

BESTILLING AV GRUPPETURER.

Gruppeturer bør bestilles tidlig, minst 6 måneder før avreise. Skulle det vise seg at man ikke får nok deltakere, kan turen fritt avbestilles 2 måneder før avreise.

Dag 1: Fjordline

Nattseiling med Fjordline fra Risavika til Hirtshals. Vi overnatter i 2-køys lugarer, fortrinnsvis utvendig hvis vi får plass. Buffet om bord.

Dag 2: Til Lübeck

Vi starter dagen med en god frokost, enten om bord eller på en lokal kro i Danmark, før vi kjører mot Tyskland, med pause midt på Jylland. Lunsj på Bov Kro. Så siste etappen til Lübeck og vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 3: Til Harz og Wernigerode

På rolige veier forlater vi Lübeck og setter kursen videre sørover. Vi følger for det meste Bundsstrasse.

Dagens hovedpause blir på et møllemuseum i nærheten av Gifhorn. Spredt over et stort parkområde finner vi et utall av ulike møller fra flere tidsepoker. Vi har også lagt dagens lunsj her.

Ut på ettermiddagen er vi fremme på HKK Hotel Wernigerode like ved byens historiske sentrum. Byens gågatesentrum ligger bare 5 minutters gange fra hotellet. Før kveldens middag på hotellet tar vi en spasertur i de nærmeste omgivelsene. På hotellet har vi våre faste bord til alle måltidene.

Dag 4: Utflukt

Etter frokost skal vi på slottsbesøk. Vi blir hentet av byens «lokaltog» og underveis til slottet blir vi orientert om byen etc. På slottet får vi en guidet omvisning gjennom en rekke av de staselige rommene fulle av historie.Etter omvisningen blir det så lunsj på Slottsterrassen og deretter blir vi tatt med tilbake til hotellet med «lokaltoget». Vi avslutter dagens utflukt med et besøk på et av Tysklands mest kjente bryggerier,Hasseröder som tapper 150.000 flasker øl pr. time. Vi får en guidet omvisning som inkluderer smaksprøver og som ender opp i bryggeriets butikk. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5: Utflukt til Bloksberg.

Ca. kl. 09.00 er vi på plass i det 100 år gamle toget som trafikkerer den smalsporte banen til Brocken, eller Bloksberg som vi sier. Turen tar ca. 1 time og 40 minutter og underveis nyter vi naturen. Brocken ligger 1142 m.o.h. i Harz Nasjonalpark og er et yndet utfluktsmål. Vel opp får vi noe tid til å nyte den flotte utsikten (med værforbehold) og ikke minst hilse på alle heksene. Kl. 12:00 samles vi i Hotel Brocken hvor dagens lunsj venter. Avgang fra Brocken er ca. halv to og noe over tre er vi tilbake i Wernigerode. Her møtes vi av lokal byguide som tar oss med på en liten spasertur gjennom historiske deler av byen. Vi får bl.a. se sjarmerende gatepartier og fantastiske hus som ikke ligger i den daglige løypen. Middag på hotellet om kvelden som etterfølges av en privat hyggestund i Allegro Bar med levende musikk.

 

Dag 6: Fridag

I dag har vi bare 3 holdepunkter, frokost, lunsj og middagen som vi i dag skal ha i Rådhuskjelleren hvor et spesielt og velsmakende måltid venter.

Dag 7: Slotts– og bryggeribesøk

I dag skal vi bl.a. besøke Quedlinburg, byen med over 1200 bindingsverkshus og som står på Unescos verdensarvliste.  Turen dit legger vi via Rübeland, et gammelt gruve område og videre over Nord Tysklands største demninger, Rapbodetal-sperre. Så kjører vi til Quedlinburg og parkerer like ved den sjarmerende rådhusplassen og setter av en drøy time til utforsking av det hyggelige bysentrumet.

Tilbake i bussen fortsetter vi vestover til den lille byen Wöltingerode hvor vi finner et gammelt kloster som i dag er hotell, restaurant og som og har et berømt brenneri hvor det produseres likører og andre gode saker. Vi ankommer til lunsjtid og inntar først et bedre måltid i stedets restaurant. Deretter blir det guidet  omvisning, smaksprøver og muligheter for en god handel. Deretter retur til hotellet. Middag om kvelden.

Dag 8: Til Hamburg

Vi kjører først til Wolfsburg og Autostadt, Volkswagen sin fabrikk og opplevelsessenter.  Deretter mot Uelzen og Lüneburg før vi ender opp i Hamburg og vårt hotell for natten. Middag på hotellet. 

Dag 9: Til Hirtshals

Også i dag skal vi ha opplevelser. Etter frokost setter vi kursen for Danmarks eldste by, Ribe. Her får vi en times tid til å rusle rundt i det sjarmerende bysentrumet. Så fortsetter vi langs vestkysten til Hvide Sande hvor vi får en fantastisk lunsj på stedets røkeri. På buffeten tilbys alle varianter av røkt fisk, flere sorter sild og diverse varme retter. Her er noe for enhver smak. Etter lunsjen fortsetter vi forbi Holstebro, Viborg og Ålborg før vi kommer til Hirtshals i god tid før avgang kl. 21.00. Også på denne seilingen har vi  doble lugarer. Det blir buffet om bord.

Dag 10: Hjem

Frokost om bord før vi ankommer Risavika kl. 07.00. Så går turen rett hjem.

Pris på forespørsel

Opplev en av tysklands naturperler
Wernigerode

  10 dager

Turforslag fra tidligere tur

A-Reiser AS

Kontor: Strandkaien 61, 4005 Stavanger

Postadresse: Eiganesveien 174, 4009 Stavanger

Mail: post@areiser.no

Tlf.: 900 26 705

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon