top of page

Frukthøsten i Hardanger


Vi forbinder vel samtlige Hardanger med fruktdyrking i tillegg til at det er en fantastisk flott natur. I mai kan en oppleve flotte blomstrende frukthager ved veien langs fjorden, mens fjelltoppene ennå er snødekte. Senere kan en nye fruktene av denne blomstringen i form at innhøsting av frukt. Morellene er de som kommer først, så plommene. Til slutt epler og pærer.

En mener at det var britiske munker som kom her på 1300-tallet som startet med fruktdyrking.

2016 var et godt fruktår for båndene. Eplene ble så store at bøndene fikk det travelt med innhøstingen. Blir eplene for store, går de gjerne til saftpressing. Man risikerer også at de faller ned fra trærne, og nedfallsfrukt er ikke salgbar, noe som gir tap for bøndene.

Les mer om turen til Ullensvang hotell 4/10 - 6/10, klikk her.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page