top of page

Historiske bryggerier i Praha

I dag er det mer enn 35 bryggerier i Praha, det er ca 10% av Tsjekkiske bryggerier. Mange av disse har historiske røtter tilbake til 1500 tallet, U Fleku f.eks har brygget det samme ølet i mer enn 500 år.

U Fleku

Klosterbryggerier kjenner vi godt fra Belgia,

Øl munker i Praha

men det er også ett mindre kjent fenomen i Praha.

Brevnov klosterbryggeri ble restaurert i 2013, og videreførte dermed bryggetradisjonene fra 993. Det er faktisk det eldste bryggeriet i Tsjekkia.

Strahov klosteret har brygget øl siden middelalderen. Strahov klosterbryggeri ble restaurert i 2000, og gjenåpnet i 2001 i det tidligere vognhuset. De brygger i dag sitt eget øl, Svaty Norbert, med ett fast sortiment og flere gode sesongøl. Strahov klosteret er forresten verdt ett besøk i seg selv, med det berømte Strahov biblioteket fra slutten av 1600 tallet som kanskje den største attraksjonen.

Strahov Kloster Bibliotek

Ett av de nyeste bryggeriene ligger på Vltava, elva som renner gjennom Praha.

Strahov - Svaty Norbert

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page