top of page

Det astronomiske uret i Praha


Det astronomiske uret finner du i Rådhusetårnet (det gamle rådhuset) ved det gamle bytorget, Adressa er Staroměstské náměstí, 110 00 Praha 1. Uret viser solens og månens posisjon. Uret er også kjent for de tolv apostlene som kommer til syne i to luker som er plassert over uret, hver time. Uret stod ferdig i 1410 og det var Mikuláš av Kadaň som var urmaker sammen med matematikk- og astronomiprofessoren Jan Šindel som sammen konstruerte det. Noe senere, nærmere bestemt i slutten av 1400-tallet ble kalenderskiven og de gotiske skulpturene lagt til.

Vær oppmerksom på at det ofte kan være mye folk her, også uærlige. Pass derfor godt på eiendelene dine.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page